Günlük Rutin


Alışkanlık durumuna getirilen işe rutin denir. Gün içinde yapılanların bir düzene oturtulması ve o düzenin devam ettirilmesine günlük rutin denir. Bu benim tanımım. Günlük bakımını rutin haline getiren kişilere bakımlı diyoruz. Çünkü bakımını bir düzene, rutine oturtturmadan kalıcı ve devamlı güzellik elde etmek mümkün değil ne yazık ki. Dolayısıyla günlük rutinleri aksatmayınca hayatın da belirli bir düzene oturduğunu farkederiz. Şimdiye kadar okuyup edindiğim bilgiler, dergiler ve kendi deneyimlerimin senteziyle günlük rutin nasıl olmalıdır hakkında tüyolar paylaşacağım.

Öncelikle her sabah uyanınca direkt olarak elinizi yüzünüzü yıkamak zaten herkesin yaptığı ilk iştir ancak bunlardan hemen sonra dişlerinizi fırçalamak sizin güne efsane bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır. Çünkü günün ilk suyunu içmeden önce dişlerimizi fırçalarsak tüm gece ağzımızda oluşan bakterilerden arınmış oluruz. Bir bardak ılık suya sıkacağımız yarım limon hem gün içinde bizi daha enerjik tutacak hem de daha fazla kalori yakmamıza sebep olacaktır. Tam anlamıyla güzel bir kahvaltıyla güne başlamak da mükemmeldir ancak işe ve ya okula giderken erken kalkma dolayısıyla bu pek mümkün olmayacağından nesttle corn flakes ile güne besleyici lif kaynağıyla başlayabilirsiniz. İçerisine muz, çilek, mevsimine göre meyve parçaları ekleyerek daha doyurucu ve daha fazla enerji verici aynı zamanda sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Ama asla yoğurtla yemenizi tavsiye etmiyorum çünkü tadını değiştiriyor,süt her zaman daha iyi bir alternatif olacaktır. Gün içinde minik bir ''any.do'' defteri tutmak sizi her zaman daha planlı yapacaktır. Yapmak istediklerinizi, yapacaklarınızı bir liste haline getirip, yapıp hallettikten sonra üzerine çizeceğiniz çizgi ve ya yanına atacağınız tik’in size vereceği motivasyonun tarifini asla anlatamam. Gün içinde siyah çay ve ya kahve yerine yeşil  çay içmek hele günde 3 bardak yeşil çay içmek 1 ay sonrasında size hem fiziksel hem de duygusal açıdan mükemmel değişimler katacaktır.




Yeşil çay’ın faydaları için yeşil çay yazımı da kontrol edebilirsiniz. Tabii ki ayılmak ve kendine gelmek için sabah içilen filtre kahvenin ve onun kokusunun yaşattığı zindeliği yeşil çaydan bekleyemeyiz ama yeşil çayın verdiklerini de kahvede bulamayız bu yüzden iki ayrı güzellikten de yararlanmak bizim elimizde. Mümkün olduğunca aşırıya kaçmadan. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar